Médiamegjelenéseink

Körré hajlítani az egyenest - Green Future Conference

Az építési-bontási hulladékok körforgásos gazdaságban való megjelenésének alapja az, hogy a hulladékra ne szemétként, hanem nyersanyagként tekintsünk; ez azonban a gyakorlatban több megoldandó feladatot generál.

Tovább a cikkhez »


Körforgásos gazdasági modell az építési bontási hulladék hasznosításában

A körforgásos gazdaság egy olyan rendszer, amelyben nincsenek hulladékok és amelyben a ma termékei egyben a jövő alapanyagai.

Tovább a cikkhez »


Beszélő építészet – podcast Petrovszki Krisztián Ügyvezetővel

Beszélgetés az építési-bontási hulladékok feldolgozásának, újrahasznosításának lehetőségeiről a Bánáti Hartvig Építészeti Iroda csatornáján.

Tovább a cikkhez »


Zöldállásportál beszámoló

A Cleanway Kft. is részt vesz „a munkaerő-piac keresleti és kínálati oldalának összehangolása a hazai környezetipari vállalkozások eredményes működéséért” elnevezésű projektben.

Tovább a cikkhez »


XVIII. Kő –és kavicsbányász Napok 2020

„Körforgásos gazdasági modell az Építési Bontási hulladék hasznosításában” címmel tartott előadást Ügyvezetőnk.

Tovább a cikkhez »


A körforgásos gazdaságra való áttérés szükségszerű, és üzleti lehetőség is

Az elbontott anyagok helybeni, más célú újrafelhasználása, a másutt keletkezett „hulladék” hasznosítása kézenfekvőnek tűnik, de egyelőre viszonylag nehéz ezeket megtalálni. Magyarországon először a Clean-Way Kft. dolgozott ki egy applikációt, amellyel követhető (lenne) a hazai újrafelhasználható építőanyagok mennyisége és elérhetősége.

Tovább a cikkhez »


NFTT Szakmai Egyeztető Munkabizottság

2021 első online műhelyértekezletén is beszámoltunk innovatív térképes alkalmazásunk előnyeiről és a benne rejlő potenciálról az újrahasznosítás tekintetében.

Tovább a cikkhez »


Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal beszámolója arról, hogy a Top 10-be került a Cleanway építési anyag-újrahasznosítást elősegítő alkalmazása.

Tovább a cikkhez »


OECD Környezetvédelmi teljesítményértékelése - Magyarország 2018

Cégünk bekerült az OECD 2018-as országjelentésébe:
"Például a magyar Clean-Way Kft. kifejlesztett egy applikációt építéssel és bontással foglalkozó cégek számára, amely az építkezéseken és bontási helyszíneken keletkező hulladékról gyűjt információt az újrafelhasználás és újrahasznosítás elősegítése céljából."
(9. oldal)

Letöltés


Előterjesztés Pest megye 2020-ig tartó Hulladékgazdálkodási Stratégiájának elfogadásáról

Cégünk megoldása bekerült Pest megye Hulladékgazdálkodási Stratégiájába, mint az építési és bontási hulladékkezelés megvalósításával kapcsolatos jó gyakorlat.

Letöltés


10 millió fa mozgalom együttműködés a közösen gondolkodókkal


Illegálisan felhalmozott hulladék elszállítása és ártalmatlanítása XVII. kerületben.


Elege lett az árokpartra hordott sittből, mára jól menő cége lett az újrahasznosításából

Petrovszki Krisztián 2005-ben kezdett el dolgozni apósa építőipari cégénél, amely leginkább bányászattal, útépítésekkel és rekultivációval foglalkozott. Mivel mindig közel állt hozzá a környezetvédelem, elkezdte foglalkoztatni, hogy hogyan lehetne értelmesen hasznosítani az építőiparban keletkező hatalmas mennyiségű hulladékot.

Ügyvezetőnkről és cégünkről a g7.hu oldalán »


Kilencven százalékban újrahasznosíthatók az építési hulladékok

Magyarország száz legnagyobb hulladékhasznosító cége között a Clean-Way Kft. a legjobbak egyike. Gyáli telephelyünkön évente több ezer tonna másodlagos építési hulladék fordul meg és hasznosul újra.

Cégünkről az M1 Híradó oldalán »


Problémák és megoldások a klímaváltozással kapcsolatban - Értelmiségi estek #1

Beszélgetés a klímaváltozásról és a környezetszennyezésről. A krízis tüneteinek leírásán kívül különböző megoldások is említésre kerültek meglepő információk mellett. A beszélgetésen részt vett ügyvezetőnk, Petrovszki Krisztián.


131 tonna hulladék gyűlt össze a szemétszedési akcióban

Gyál Város Önkormányzata, a „Szedjük össze magunkat!” környezetvédelmi kampány keretében nagyszabású szemétszedést hirdetett május 11-ére, amely hatalmas sikerrel zárult, köszönhetően a 100 önkéntes részvételének, többi helyi vállalkozónak.

A teljes cikkért kattintson ide »


Fissac fórum II. a körforgásos gazdaságról és az ipari szimbiózis szerepéről

Petrovszki Krisztián, a Clean Way Kft. ügyvezetője előadásában hangsúlyozta, hogy össztársadalmi érdek egy megfelelő jogszabály összeállítása. Az összefogásban látja a megoldást, viszont egyelőre ez nagyon nagy kihívás, mivel a kivitelező folyamat szereplői, építészek, környezetvédők, állami szervek stb. más szemmel látják a hulladékproblémát. Egyes országokban már beépítik a bontásból visszanyert és újrahasznosítható anyagokat az új épületekbe vagy műtárgyakba. Az elérhető kivitelezési terv alapján az építmény bontását követően a „hulladékokat” a keletkezési helyükön könnyen, anyagfajták szerint, szelektíven be tudják gyűjteni. Ezáltal elősegítik az építési-bontási hulladék másodnyersanyagként történő felhasználását.

A teljes cikkért kattintson ide »


Újrahasznosított környezetvédelem – a tiszta jövőért

Földünk, ahol élünk megérdemli a maximális törődést, fontos, hogy megőrizzük az utánunk következő nemzedékeknek. Nem csupán a háztartásokban keletkező hulladékokkal halmozunk fel töménytelen mennyiségű szemetet, elhasználva Földünket, de az építkezéseken felhalmozódó törmelékek is terhelik környezetünket.

A teljes cikkért kattintson ide »


Gyűjtsük szelektíven! De miért? És hogyan?

Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a környezetszennyezés, aminek hosszabb távú következményei a következő, de talán az azt követő generáció számára is komoly problémákat okozhatnak. Sokan úgy gondolják, ezért az ipar, a nagyvállalatok felelősek, pedig kis odafigyeléssel mi egyénileg is sokat tehetünk azért, hogy a helyzet javuljon.

A teljes cikkért kattintson ide »


A Clean-Way Kft a Viasat Zöld25 című adásában!

A 100 legérdekesebb magyar innováció közül a második lett a Clean-Way Kft. térképes alkalmazása, mely lehetővé teszi a nagy beruházások építési hulladékgazdálkodási folyamatainak összehangolását; átgondoltabb bontási folyamatokat, környezetkímélőbb szállítást és magas arányú teljes újrahasznosulást eredményez. Erről a díjról, valamint a Kft egyik új projektjéről is beszámolt nemrég a Viasat6 Zöld25 című magazinműsora.


A Clean-Way Kft a SzÉpítők március 10-i adásában!

Egy XI. kerületi projekthez kapcsolódóan épp a bontási hulladék feldolgozását végeztük, amikor ellátogatott hozzánk Csuti és a SzÉpítők stábja - ha már ott voltak, Krisztián elmesélte nekik, hogy mi is készül a betonzúzalékból, és hogyan vagyunk képesek majdnem teljes egészében újrahasznosítani az új épületekhez a régiek maradványait.


Cégünkről a Kék bolygó 2019.02.25-i adásában

Elsődlegesen környezetvédelmi szempontokat követünk, amikor a hulladékok kilencven százalékát újrahasznosítjuk, és ez a nyersanyagáramlás miatt is elengedhetetlen – mondta el Petrovszki Krisztián, a Clean-Way Kft. ügyvezető igazgatója az M1 Kék bolygó című műsorában. (Videó itt).

A témával az Élő Bolygónk és a Dontwasteit is foglalkozott:

Az építési hulladék is újrahasznosítható (elobolygonk.hu)
Kilencven százalékban újrahasznosíthatók az építési hulladékok (dontwasteit.hu)


Videóportré cégünk ügyvezetőjéről, Petrovszki Krisztiánról


Magyar Innováció díjat kaptunk!

A Clean-Way Kft is bekerült a Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismertjeinek sorába. A tíz díjazottat a 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő projekt közül választotta ki a szakmai zsűri.

A Clean-Way Map nem először került a szakmai figyelem középpontjába, de mivel a világon egyedülálló az ötlet, ami mögötte van, nem csoda, hogy ismét elismerték. Ez a térképes alkalmazás ugyanis képes a hulladék keletkezési és felhasználási helyét, valamint a leadói és felvevői igényeket összekapcsolni. Ami az egyik helyen hulladék és fölösleg, az a másik helyen használható nyersanyag lehet, mely a térképes rendszer miatt a lehető legrövidebb úton ( ezzel kevesebb légszennyezést generálva) kerül újrafelhasználásra, ezzel is jelentősen csökkentve a környezetszennyezés mértékét.

Cikk az Origón »

Cikk és interjú az Infostarton »

Beszámoló a BEOL-on (2019. 01. 15.)


Cégünk ügyvezetője a Viasat műsorában, a Zöld 25-ben


61 új gesztenyefát ültetnek el Gyulán, a Béke sugárúton

61 új gesztenyefát ültetnek el Gyulán, a Béke sugárúton

Megkezdődött a kivágott gesztenyefák pótlása a Béke sugárúton, a napokban 61 növényt ültetnek ki – jelentette be Görgényi Ernő polgármester október 26-án a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A városvezető emlékeztetett: a Béke sugárúton harmincnyolc beteg, elöregedett fát kellett kivágni. Elmondta: az új növények közül negyvenötöt a gyulai önkormányzat vásárolt meg, tizenhatot pedig a Clean-Way Kft. ajánlott fel. A beruházás összesen 2 millió forintba került, ebből 524 ezer forintot a vállalkozás biztosított.

A teljes cikkért kattintson ide »

Beszámoló a Gyula Tv Híradójában (2018. 10. 26.)


Térképes alkalmazásunk bekerült a TOP 100 legérdekesebb innováció közé!

TOP 100 legérdekesebb innováció

Magyar innovációs program indult, ennek első állomásaként jelent meg a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadvány, amiben több mint kétszáz oldalon olvashatunk a legérdekesebb mai magyar találmányokról és fejlesztésekről. Januárban egy jótékonysági gála keretében díjazzák a tíz legkiválóbb innovációt, majd tavasszal kerül megrendezésre Innoexpo néven az első magyar innovációs kiállítás és vásár a Hungexpo területén.

A teljes cikkért kattintson ide »


"A környezet védelméért" díjat kaptunk a Környezetvédelmi Szolgáltató és Gyártók Szövetségétől

A környezet védelméért díjat kaptunk a Környezetvédelmi Szolgáltató és Gyártók Szövetségétől

A Környezetvédelmi Találkozó keretében adták át „A Környezet Védelméért” Díjakat. Dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára, Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes és Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke nyújtotta át a Szövetség által alapított elismerést.

Cégünk díjat kapott a környezet védelme érdekében az építési-bontási hulladékok környezetbarát kezelése terén kifejtett tevékenységéért.

A teljes cikkért kattintson ide »


Cégünk MagyarBrands díjat kapott

Petrovszki Krisztián, a Clean-Way Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, cégük a hulladékhasznosítás térségünkben talán kissé kevésbé szokványos tevékenységét végzi.

– Társaságunk tíz éve működik – tette hozzá. – A környezet védelme és fenntartható fejlődése biztosítása a legfontosabb célunk. Az országban nyolcvan-száz ilyen jellegű cég működik. Mi abban különbözünk tőlük, hogy folyamatosan fejlesztésekbe kezdünk, bevételünk bizonyos százalékát mindig innovációra fordítjuk.

Mint megtudtuk, a Clean-Way Kft. már öt különböző innovációs díjat érdemelt ki ennek a tevékenységnek az eredményeként. A nagy nemzetközi cégek túlnyomó része pedig őket keresi az építőipari hulladékuk hasznosítása miatt.

A teljes cikkért kattintson ide »


Senki sem kapott virgácsot, sőt...

Senki sem kapott virgácsot, sőt...

A címben szereplő állítás igaz: senki sem kapott virgácsot, sokkal inkább csokoládét és más édességet a hagyományos Mikulás Kupa úszóversenyen, amely idén Clean-Way néven futott...

A teljes cikkért kattintson ide »


Kocsányos tölgyeket ültettünk

Büszkén és nagy örömmel támogatjuk Gyula Város Önkormányzatának fásítási programját, ezzel semlegesítve a cégünk által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét. A 31 kocsányos tölgyet a jövő hét folyamán ültetik el a történelmi múltra visszatekintő fürdővárosban, ahol a városvezetés is teljes erejével támogatja a környezettudatos, innovatív és felelősségteljesen működő helyi vállalkozásokat.


Forradalmi alkalmazást mutatott be külföldön a gyulai Clean-Way Kft. (Gyulai hírlap - 2016. 01. 07.)

Forradalmi alkalmazást mutatott be külföldön a gyulai Clean-Way Kft.

A gyulai Clean-Way Kft. novemberben – egyetlen magyarországi cégként – vendégeskedett egy bécsi konferencián, amelyen egy forradalmi szoftvert mutattak be a többi résztvevőnek. A fejlesztett program, amely a építési és bontási hulladék hasznosításával foglalkozik – egyedülálló a világon, és már külföldről is érdeklődnek iránta. Petrovszki Krisztiánnal, a kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a fejlesztésről.

A teljes cikkért kattintson ide »


Tijöttök! Innovációs Projekt Verseny - Díjátadó Gála 2015

A versey DIGITÁLIS VÁROS KATEGÓRIA győztese: A Clean-way Kft. Építési beruházásokon keletkező másodnyersanyagok hasznosítására irányuló térképes rendszere

Riport a Kék bolygó (m1) adásában (2015. 07. 20)

Az m1 műsorán mutatkozott be cégünk és az általunk fejlesztett térképes alkalmazás.

Riport a Gyula TV Spiritusz című adásában

Cégünk a Gyula TV Spiritusz című műsorában mutatkozott be.

Greennovációs Nagydíj

A Professional Publishing Hungary április 9-én átadta a IV. Greennovációs pályázat díjait. Az 54 pályázatból kilenc kapott nagydíjat, három különdíjat, egy pedig fődíjat. "Innovációs ötletek, projektek" kategóriában "Innovatív hulladékgazdálkodási rendszer, Magyarország területén végzett építési beruházások során keletkező másodnyersanyagok és hulladékok hasznosítására" projektünk elnyerte a Nagydíjat.

A teljes cikkért kattintson ide »


Fény derült 2015 legígéretesebbnek tartott innovatív projektjeire

A Miniszterelnökség fővédnökségével megvalósult TiJöttök! Innovációs Projekt Verseny Díjátadó Gáláján kihirdetésre és díjazásra kerültek az idei versenykiírás legígéretesebbnek ítélt hazai innovációs projektjei. A meghirdetett három kategória nyertesei mellett a különdíjasok is átvehették különdíjaikat...

A teljes cikkért kattintson ide »